Ravintolapäivä lähestyy ja valmisteluita on aloitettu, mm. näillä marengeilla joita tulee näkymään joissain herkuissa :)
Näiden ohjeen nappasin Dan Sukkerin sivuilta
40–60 kpl
3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4–5 munanvalkuaista (noin 150 g)
½ tl (viini)etikkaa
- Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka
- Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri
- Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine
- Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet
Pursotetut marengit menossa uuniin
Marenkeja voi maustaa erilaisilla kuoriraasteilla, makuaromeilla, kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla...
Vanilja ja mokkamarenkeja
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.