Vihdoinkin sain mahdollisuuden tehdä hääkakut!! Sain kunnian tehdä serkulleni heidän häihin juustokakkujen muodossa.

Päälle haluttiin perinteisesti mansikoita kiilteellä ja aika normi juustokakun, jota maustoin vaniljalla.

Minulta oli pyydetty samalle lauantaille myös pienempi synttärikakku toisaalle, ja totuus iski hyvin kakkuja suunniteltaessa, että meillä on liian pieni jääkaappi!! Haaveena olisikin iso jääkaappi, jossa toinen puoli olisi kylmiötä ja toinen pakkasta....Ehkä sitten joskus kun on keittiörempan aika...

IMG_2016.JPGIMG_2018.JPG
Tila ongelman sain onneksi ratkaistua niin, että vein yhden kakun kerhohuoneen jääkaappiin ;)

Tässäpä siis kakut juhlapaikalla. Kakkuja on 3 x 20 hengen ja hääparille 10 hengen.                ( ylimmässä kakussa tuo kakkupahvi on rumasti, kun en tiennyt pitopalvelun kakkupidikkeen kokoja...)

IMG_2089.JPG

Kakut tehty 26cm vuokaan ja pienempi noin puolet isommasta. Ohje isoon kakkuun

Digestive -pohja ( paksu)

230 g Digestive-keksejä
80 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kiillekerros:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim. Fun Light -tiivisteestä valmistettua)