Tämä ohje on yksi oivista ja herkullisista ohjeista, johon voi upottaa tummentuneet banaanit. Myöskin maku on loistavan mehevä ja tuoksu huumaava :)

Pekaanipähkinä tuo oman osansa rouskuvasti mukaan. Ohjeen sain sly30 pariltani, johon lisäilin hieman aineksia. Mutta mikä parasta, tässä ohjeessa ei tarvitse aineita vatkata ollenkaan! Tämä herkku sopii loistavasti vapun herkkupöytään siman ja munkkien kaveriksi :)

11011118_871016182958479_844194261468671

4  dl  vehnäjauhoja

2  dl  ruokosokeria

2  tl  leivinjauhetta

1      limetin raastettu kuori

1  tl  inkivääriä/ inkivääritahnaa

1  dl  kookoshiutaleita

1  tlk  ananasmurskaa ( 227g )

2        kookasta / 3 normaalia banaania muussattuna

2        munaa

½  dl  öljyä

1  dl  juoksevaa margariinia

1½ dl pekaanipähkinämurskaa

Tuorejuustokuorrutus:

50  g  sulatettua voita jäähdytettynä

200 g  sitruunatuorejuustoa

n.2 dl   tomusokeria

Pinnalle:

Kookoslastuja tai -hiutaleita

Kokonaisia pekaaniähkinöitä

IMG_8201.jpg

- Sekoita kuivat aineet,pähkinämurska,  limetin raastettu kuori ja inkivääritahna/ inkiväärijauhe kulhossa sekaisin

- Valuta ananasmurska siivilän läpi. Murskaa banaanit ja sekoita ananaksen joukkoon. Lisää munat ja öljy+ juokseva margariini

- Sekoita kuivat aineet ylläolevan seoksen joukkoon nopeasti tasaiseksi taikinaksi

- Levitä taikina korkeareunaiseen 20 x 20 cm vuokaan/ irtoreunuksiin ( joka vuorattu leivinpaperilla)

- Kypsennä 175 asteessa n. 45 min.

- Kumoa kakku jäähtyneenä leikkuulaudalle

- Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, sillä silloin kuorrutteesta tulee liian löysää

- Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle tasaisempi pinta ylöspäin. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja asettele pekaanipähkinät

- Leikkaa tasaisella ja terävällä vetsellä palasia

Kakku säilyy hyvin jääkaapissa viikon ja mehevöityy vanhetessa