Joulun aikaan kun on Ruotsissa tullut käytyä, on kaikkialla siellä näkynyt näitä heidän herkkuja. Lucianpullia. Kerran tuli ostettuakin kun ovat niin herkullisen näköisiä. Nyt päätin itse tehdä niitä kun sahramiakin olen hamstrannut Tallinnan puolelta ( on muuten halvempaa siellä ;) )
Näillä on ihana herkutella näin Lucian- päivänä
Voiteluun kananmuna ja koristeeksi rusinoita
- Sulata rasva ja lisää sahrami ja maito joukkoon. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37 °C)
- Murenna hiiva joukkoon. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista
- Kohota taikinaa leivinliinan alla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaisen kokoinen ( itse laitan aina mikroon kohoamaan, koska siellä nousee nopeammin )
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Kohota luciapullia pellillä liinan alla
- Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia
Huom! Liota rusinoita hetki vedessä, jolloin rusinat eivät pala niin helposti uunissa
Tästä taikinasta tein puolet näitä Lussekattereita ja toisen puoliskon jaoin ja tein piparisia pullia
Pyöritelty pulliksi ja päälle raaka pipari
Kaulittu levyksi pullataikina sekä piparitaikina. Piparitaikina pullataikinan päälle ja rullaa tiukalle rullalle. Leikkaa paloja
Päälle valuteltu vielä tomusokeri-vesiseoksesta tehty kuorrute
Ihanaista Lucian- päivää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.