Viikonlopun kakkuun tartti sitruunaisen moussen väliin, joten siitäpä sitten ensin lemon curdia tekemään ja sen jälkeen moussea. Ja lopputulos oli ihanan kirpsakan raikas ja samettinen mousse! Itse pidin paljon, ja toivottavasti kakun syöjätkin ;)

10274132_695097870550312_484661090157629

Lemon curd

2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita ( maidottoman saat käyttämällä maidotonta Floraa )


Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.

Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.

Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.

Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.


Sitruunamousse

170-180 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
2tl vaniljasokeria
3-4rkl lemon curdia
½dl sitruunamehua
4liivatelehteä
sokeria tarvittaessa oman maun mukaan

- Liuota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu mikrossa ja lisää liivatteet sekoittaen siihen
- Vatkaa kerma ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto, sokeri j a lemon curd
- Lisää liivatemehu ohuena nauhana seokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten hiljakseen. Sekoita hyvin. Voit lisätä sokeria tarvittaessa oman maun mukaan.

Tästä annoksesta tuli hieman reilu 22 cm kakkupohjan yhteen väliin
-