Viikonlopun kakkuun tartti sitruunaisen moussen väliin, joten siitäpä sitten ensin lemon curdia tekemään ja sen jälkeen moussea. Ja lopputulos oli ihanan kirpsakan raikas ja samettinen mousse! Itse pidin paljon, ja toivottavasti kakun syöjätkin ;)
Lemon curd
2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita ( maidottoman saat käyttämällä maidotonta Floraa )
Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.
Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Sitruunamousse
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.