Kotimaiset marjat, niin ihania! Minä en jaksa mettässä kykkyä, joten ostin valmiiksi poimittuja kotimaisia mustikoita. Pakkaseen talvea ja kakkuja varten. Mustikkamuffineja tuli nuorempana tehtyä useasti, nyt teki mieli tehdä.

Nämä ei tarvitse edes mitään päälleen, maukkaita ilmankin :) Mustikat voi korvata muillakin marjoilla

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

3 dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

2 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

0,5 rkl leivinjauhoa

Hieman ruususuolaa tai normisuolaa

100 g juoksevaa margariinia

1 dl bulgarian jogurttia tai maustamatonta jogurttia

½ dl  kermaa/maitoa/vaniljakastiketta

2 kananmunaa

2 dl mustikoita pakaste tai tuoreita

- Sekoita nestemäiset aineet yhteen ja toiseen kulhoon kuivat aineet. Yhdistä sekaisin, mutta älä vaivaa

- Lisää varovasti tuoreet tai pakaste mustikat sekaan

- Jaa taikina muffinssivuokiin, suositeltavaa olisi käyttää myös muffinssipeltiä jotta herkut pysyvät ryhdikkäänä.

Mini kokoisia tulee n. 24-30 kpl/ normi kokoisia 12 kpl

- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia