Tämä, ah, niin hyvä leipä on kerännyt kehuja monelta taholta
2 leipää
5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl suolaa
1 rkl siirappia ( itse löräytän hieman reilummin siirappia )
2 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun maitoa
pinnalle reilusti vehnäjauhoja
Liuota käden lämpöiseen nesteeseen hiiva, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot ja jatka alustamista kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota lämpimässä paikassa vajaa tunti. Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkulaista leipää ( mahtuvat juuri yhdelle pellille). Voitele pinta maidolla ja levitä päälle reilusti jauhoja kädellä sivellen. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja ja anna kohota peitettynä.
Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30-35min.
2 leipää
5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl suolaa
1 rkl siirappia ( itse löräytän hieman reilummin siirappia )
2 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun maitoa
pinnalle reilusti vehnäjauhoja
Liuota käden lämpöiseen nesteeseen hiiva, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot ja jatka alustamista kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota lämpimässä paikassa vajaa tunti. Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkulaista leipää ( mahtuvat juuri yhdelle pellille). Voitele pinta maidolla ja levitä päälle reilusti jauhoja kädellä sivellen. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja ja anna kohota peitettynä.
Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30-35min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.