Tämä oli toinen kakku, jota serkkuni toivoi; valkosuklaajuustokakkua! On kuulemma muodosunut lemppariksi sitten sen ensimmäisen kakun aikoinaan ;)
Tälläkertaa päädyttiin myös suklaakiilteeseen jotta saa näyttävyyttä koristeineen.
Ja tulos olikin mielestäni hieno!
n. 27 cm vuoka
(kuvan kakku on hieman pienempään vuokaan tehty, jolloin sovellettu aineksia hieman pienemmäksi)
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa/ hyla maitoa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Sokerimassakoristeen alle kannattaa sivellä valkoista suklaata, jotta itse koriste ei ala hikoilla ja sulaa kakun päällä. Itse laatta jäi kakun päälle kun tennarit siirrettiin nimilaatan kanssa säästöön.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.