Tämä oli toinen kakku, jota serkkuni toivoi; valkosuklaajuustokakkua! On kuulemma muodosunut lemppariksi sitten sen ensimmäisen kakun aikoinaan ;)

Tälläkertaa päädyttiin myös suklaakiilteeseen jotta saa näyttävyyttä koristeineen.

Ja tulos olikin mielestäni hieno!

IMG_5124-normal.jpg

n. 27 cm vuoka 

(kuvan kakku on hieman pienempään vuokaan tehty, jolloin sovellettu aineksia hieman pienemmäksi)

pohja:
300 g diggestivekeksejä
150 g sulatettua voita
 
 
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
260 g valkosuklaata
4 liivatetta
1 rkl vettä
 
Murskaa keksit esim. pussissa lihanuijalla. Sulata voi ja sekoita se keksien joukkoon. Laita vuoan pohjalle. Muista sivellä vuoan reunat voilla tai öljyllätai käytä reunakalvoa. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto ja valkosuklaa. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen. Laita kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
 
Peilikirkas suklaakiille
 

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa/ hyla maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

 

Sokerimassakoristeen alle kannattaa sivellä valkoista suklaata, jotta itse koriste ei ala hikoilla ja sulaa kakun päällä. Itse laatta jäi kakun päälle kun tennarit siirrettiin nimilaatan kanssa säästöön.

IMG_5122-normal.jpgIMG_5123-normal.jpg