Jääkaapissa oli aineksia, joista piti päästä "eroon"nnen huonoksi menoa. Niimpä tuli tämmöinen hrkku
Pohja
- 100 g Digestivekeksejä
- n. 30 g sulatettua margariinia
Vanilja-appelsiinimousse
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl Sunnuntai vatkattavaa vaniljakastiketta
- ½ dl sokeria
- 1 tl sitruuna-aromi (sitruuna/lime mehua)
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 3 liivatelehteä
- 1/2 dl appelsiinimehua
Suklaamousse
2½ dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
100-120 g suklaata sulatettuna
- Murskaa keksit muovipussissa
- Sulata margariini ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita hieman, että rasva imeytyy kekseihin, painele tasaisesti irtopohjaisen vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan
- Laita liivatlehdet likoamaan kylmään veteen
- Vahhdota kerma ja vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, aromi ja raastettu sitruunan ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi
- Kuumenna apelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita
- Kaada liivateseos heti ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa aromia
- Ota pohja jääkapista ja kaada seos sen päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku saa hyytyä ainakin 4-5 tuntia
- Tee suklaamousse
- Sulata suklaa. Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty tuorejuusto. Sekoita joukkoon suklaa
- Kaada hyydytetyn moussen päälle ja hyydytä yön yli
- Koristele
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.