Jääkaapissa oli aineksia, joista piti päästä "eroon"nnen huonoksi menoa. Niimpä tuli tämmöinen hrkku

IMG_3316-normal.jpg

Pohja

  • 100 g Digestivekeksejä
  • n. 30 g sulatettua margariinia

Vanilja-appelsiinimousse

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1  dl Sunnuntai vatkattavaa vaniljakastiketta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl sitruuna-aromi (sitruuna/lime mehua)
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 3 liivatelehteä
  • 1/2 dl appelsiinimehua

Suklaamousse

2½ dl vispikermaa

150 g tuorejuustoa

100-120 g suklaata sulatettuna

  1. Murskaa keksit muovipussissa
  2. Sulata margariini ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita hieman, että rasva imeytyy kekseihin, painele tasaisesti irtopohjaisen vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan
  3. Laita liivatlehdet likoamaan kylmään veteen
  4. Vahhdota kerma ja vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, aromi ja raastettu sitruunan ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi
  5. Kuumenna apelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita
  6. Kaada liivateseos heti ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa aromia
  7. Ota pohja jääkapista ja kaada seos sen päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku saa hyytyä ainakin 4-5 tuntia
  8. Tee suklaamousse
  9. Sulata suklaa. Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty tuorejuusto. Sekoita joukkoon suklaa
  10. Kaada hyydytetyn moussen päälle ja hyydytä yön yli
  11. Koristele