Kehittelin tässä mukavan keväisen kakun, josko se kevät sieltä lumen alta alkaisi pilkistämään!
Mukavan suklainen pohja, lempeän makuinen mansikkamousse, kirpsakka sitruunamousse ja päällä mansikkapyree kerros.
Kaakaopohja ( 20cm vuoka)
2 munaa
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon.
Paista pohjaa 10-15 min uunin alatasolla 175 asteessa
Mansikkamousse
100 g mansikoita
100 g mascarponea
1 ½ dl kermaa
3 liivatetta
sokeria maun mukaan
Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja lisää mascarpone. Lisää mansikkasose. Kiehauta 2 rkl vettä, sekoita liivatteet siihen. Lisää liivateseos mousseen hiljalleen samalla sekoittaen sitä. Lisää sokeria oman makusi mukaan
Asettele pohjan ympärille reunakalvoa niin , että se on isompi alaltaan kuin pohja. (Pohja näkyy vasta leikatessa kakkua). Kostuta pohjaa maidolla/ mehulla. Kaada mansikkamousse päälle, pohja jää peittoon reunoilta. Hyydytä noin tunti jääkaapissa.
Valmista sillä aikaa sitruunamousse.
Sitruunamousse
2 dl kermaa
100 g maustam.tuorejuustoa/ sitruunan mak. tuorejuustoa
½ sitruunan kuoren raaste
3-4 tl sitruuna mehua
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto, sitruunan kuori, sokerit ja sitruunan mehu. Kannattaa laittaa pikkuhiljaa mehua, maistellen.
Kiehauta 2 rkl vettä/ sitruuna mehua, liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos mousseen vähitellen vatkaten samalla.
Levitä sitruunamousse hyytyneen mansikkamoussen päälle. Hyydytä taas noin tunti. Valmista mansikkapyre.
Mansikkapyre
200 g mansikoita soseena
2 liivatetta
sokeria oman maun mukaan ( itse en laittanut)
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kiehauta mansikkasoseesta 2 rkl nestettä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita keskenään .
Levitä mansikkapyre ja hyydytä .
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.