Jo viime vuonna katselin pihamme pihlajanmarjoja pursuavia puita ja mietin tekeväni niistä hilloa..Se jäi ja unohtui. Nyt sain tämän kuun Sly paketissani ohjeen hyytelöön. Laitoinpa tytöt hommiin ja keräämään mammalle pihlajanmarjoja ;)
2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 tl sitruunahappoa
9 dl sokeria/ valunutta mehulitraa kohden
½ dl konjakkia
- Keitä vesi ja pihlajanmarjat. Anna kiehua kannen alla n. 20 min, kunnes marjat ovat pehmenneet. Murskaa marjoja keittämisen aikana. Lisää sitruunahappo
- Valuta mehua 1-2 tuntia siiviläkankaan läpi ( itsellä ei sellaista ole, joten valutin ja paseerasin siivilän läpi )
- Kaada mehu puhtaaseen kattilaan, lisää sokeri ja konjakki. Anna seoksen kiehua, kunnes sokeri on sulanut ja alkaa hyytelöitymään
- Kaada puhtaisiin ja lämpimiin purkkeihin. Sulje kannet välittömästi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa
* Itse tein vain puolikkaan satsin. Konjakkia laitoin varovasti, n. 2 rkl . Jäähdyttyä kun maistelin, oli hyytelö aika hapokasta. Olisi tarvinnut lisää sokeria, mutta jo tällä määrällä hyytelöityi kunnolla. Täytyy kokeilla johonkin mousseen tuota hyytelöä :) )
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.