Jo viime vuonna katselin pihamme pihlajanmarjoja pursuavia puita ja mietin tekeväni niistä hilloa..Se jäi ja unohtui. Nyt sain tämän kuun Sly paketissani ohjeen hyytelöön. Laitoinpa tytöt hommiin ja keräämään mammalle pihlajanmarjoja ;)

image.jpg

2   l   pihlajanmarjoja

5  dl  vettä

1  tl   sitruunahappoa

9  dl  sokeria/ valunutta mehulitraa kohden

½  dl  konjakkia

- Keitä vesi ja pihlajanmarjat. Anna kiehua kannen alla n. 20 min, kunnes marjat ovat pehmenneet. Murskaa marjoja keittämisen aikana. Lisää sitruunahappo

- Valuta mehua 1-2 tuntia siiviläkankaan läpi ( itsellä ei sellaista ole, joten valutin ja paseerasin siivilän läpi )

- Kaada mehu puhtaaseen kattilaan, lisää sokeri ja konjakki. Anna seoksen kiehua, kunnes sokeri on sulanut ja alkaa hyytelöitymään

- Kaada puhtaisiin ja lämpimiin purkkeihin. Sulje kannet välittömästi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa

* Itse tein vain puolikkaan satsin. Konjakkia laitoin varovasti, n. 2 rkl . Jäähdyttyä kun maistelin, oli hyytelö aika hapokasta. Olisi tarvinnut lisää sokeria, mutta jo tällä määrällä hyytelöityi kunnolla. Täytyy kokeilla johonkin mousseen tuota hyytelöä :)  )

image.jpg