Tässä toinen , makea, herkku samoisiin juhliin kuin edellisen postauksen voikkarikakku. Tästä kakusta lähti ihanan raikas ja sitruksinen tuoksu ainakun avasi jääkaapin oven..Mmmm....

Tästä tulee niin keväinen ja kesäinen fiilis, eikö?

17103682_10154614319477880_5036678081086

25 hengelle ( luultavasti reilumpi ;)  )

26 cm irtoreunavuokaan ( kakusta tulee n. 6,5-7cm korkea )

Pohja

300 g  sitruunakeksejä/ muita keksejä

100  g  juoksevaa margariinia

(mikäli käytät täytekeksejä, tarvitset vähemmän margariinia )

Täyte

1   tuore mango soseutettuna ( tai 1 dl mangopyrettä )

2  dl  mangopyrettä

1½  appelsiinin mehu + kuoriraaste

1 ½ sitruunan mehu

1½  dl  passionpyrettä

3½  dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

6    dl  vispikermaa

300 g  mascarponea

270 g  appelsiinituorejuustoa

vajaa   dl  pinacolada makutomusokeria

11       liivatetta

Kiille

½   dl  passionpyrettä

1  dl  mangopyrettä

½        appelsiininmehu

½        sitruunanmehu

½         limenmehu

hieman vettä

4          liivatetta

Koristeeksi

Mansikoita, keksinmurua, lime- ja sitruunaviipaleita, appelsiiniviipaleita..

 

- Öljyä ja tomuta tomusokerilla kakkurengas tai laita vielä renkaan sisälle reunakalvoa, jonka öljyät ja tomutat ( itse teen niin ). Murskaa keksit ja sekoita margariini tasaisesti joukkoon. Siirrä rengas haluamallesi alustalle ja painele keksi-margariiniseos vuokaan. Nosta kylmään täytteen tekoajaksi

- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehut ja pyreet kattilassa, liuota liotetut liivatteet sekaan. Jäähdytä haaleaksi

- Kuori mango ja soseuta

- Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Lisää pehmennetty mascarpone ja tuorejuusto sekaan tasaiseksi sekoittaen. Lisää mangosose ja tomusokeri. Lisää jäähdytetty mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

- Kaada täyte vuokaan ja huolehdi, että tyhjiäkohtia ei jää. Voit varovasti heilutellen vuokaa tasoittaa täytettä. Laita kylmään jähmettymään, muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli

- Laita kiilteen liivatteet likoamaan

- Kuumenna mehut ja pyreet. Lisää liotetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi

- Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja hyydytä

-Koristele ja nauti !

16997780_10154614319472880_1259361708352