Tässä toinen , makea, herkku samoisiin juhliin kuin edellisen postauksen voikkarikakku. Tästä kakusta lähti ihanan raikas ja sitruksinen tuoksu ainakun avasi jääkaapin oven..Mmmm....
Tästä tulee niin keväinen ja kesäinen fiilis, eikö?
25 hengelle ( luultavasti reilumpi ;) )
26 cm irtoreunavuokaan ( kakusta tulee n. 6,5-7cm korkea )
Pohja
300 g sitruunakeksejä/ muita keksejä
100 g juoksevaa margariinia
(mikäli käytät täytekeksejä, tarvitset vähemmän margariinia )
Täyte
1 tuore mango soseutettuna ( tai 1 dl mangopyrettä )
2 dl mangopyrettä
1½ appelsiinin mehu + kuoriraaste
1 ½ sitruunan mehu
1½ dl passionpyrettä
3½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 dl vispikermaa
300 g mascarponea
270 g appelsiinituorejuustoa
vajaa dl pinacolada makutomusokeria
11 liivatetta
Kiille
½ dl passionpyrettä
1 dl mangopyrettä
½ appelsiininmehu
½ sitruunanmehu
½ limenmehu
hieman vettä
4 liivatetta
Koristeeksi
Mansikoita, keksinmurua, lime- ja sitruunaviipaleita, appelsiiniviipaleita..
- Öljyä ja tomuta tomusokerilla kakkurengas tai laita vielä renkaan sisälle reunakalvoa, jonka öljyät ja tomutat ( itse teen niin ). Murskaa keksit ja sekoita margariini tasaisesti joukkoon. Siirrä rengas haluamallesi alustalle ja painele keksi-margariiniseos vuokaan. Nosta kylmään täytteen tekoajaksi
- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehut ja pyreet kattilassa, liuota liotetut liivatteet sekaan. Jäähdytä haaleaksi
- Kuori mango ja soseuta
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Lisää pehmennetty mascarpone ja tuorejuusto sekaan tasaiseksi sekoittaen. Lisää mangosose ja tomusokeri. Lisää jäähdytetty mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
- Kaada täyte vuokaan ja huolehdi, että tyhjiäkohtia ei jää. Voit varovasti heilutellen vuokaa tasoittaa täytettä. Laita kylmään jähmettymään, muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan
- Kuumenna mehut ja pyreet. Lisää liotetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi
- Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja hyydytä
-Koristele ja nauti !
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.