Tässä kakussa maistuu ihanasti syksyn herkut yhdessä; omena ja puolukka. Rapea murupohja, herkullinen kakku ja suussasulava mousse päällä. Oi nam!

IMG_9381.jpg

 

Omenatäyte
1,2 l pieniä omenanpaloja (n. 800 g)
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

- Valmista omenatäyte. Pese omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Kaada omenapalat paistinpannulle ja lisää vesi, sitruunamehu, maissitärkkelys, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät ja seos sakeutuu. Tarkista makeus.

Taikina

250  g  juoksevaa margariinia

3½  dl  ruokokidesokeria

3     dl vehnäjauhoja

3     dl vehnäjauhoja

1     dl kookoshiutaleita

3     tl leivinjauhetta

2     tl vaniljasokeria

3        munaa

1     dl  kermaa

½  omena pieneksi raastettuna

1  dl  puolukoita

 

 

- Sekoita kulhossa taikinan ainekset keskenään, lisäämällä munat,  kerma, puolukat ja omenaraaste viimeisenä. Sekoita tasaiseksi

- Kaada omenatäyte vuokaan. Kaada taikina päälle

 

 

Muruseos

75    g  voita

1½   dl vehnäjauhoja

0,75  dl sokeria

 

 

- Sekoita muruseos . Nypi ainekset sekaisin kulhossa. Ripottele taikinan päälle

- Paista uunin alatasolla 175 astessan. tunti. Kokeile tikulla kypsyyttä

- Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se nurinkurin tarjoilualuselle

- Valmista puolukkamousse

IMG_9379.jpg

Puolukkamousse

200  g  puolukoita

½  dl  sokeria

1½ tl  vaniljasokeria

1  tl  kanelia

½  dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1½  dl  kermaa

3  liivatetta

½  prk  mascarponea

- Laita puolukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna niin kauan kun sokerit on sulanut ja puolukat pehmoisia. Paseeraa seos siivilän läpi

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Sekoita ne sitten vielä lämpimään puolukkasoseeseen. Sekoita jäähtynyt seos mascarponen kanssa tasaiseksi

- Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon puolukka-mascarponeseos

- Laita kakun ympärille reunakalvoa

- Kaada mousse kakun päälle ja laita kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin täytettäviä valkosuklaapalloja ( sisälle laitoin samaa moussea ) ja sprayasin ne pronssilla

 

IMG_9382.jpg

IMG_9380.jpg

* Osallistuin tällä herkulla Leivontafoorumin kisaan ja tulin toiseksi. Palkinnoksi sain Valiolta Marimekon Kivet mallistoa olevat patakintaan ja -lapun. Nykyiset ovatkin jo ihan kaamean näköiset. Kiitos Valio!

Omena ja puolukka / Leivontanurkka / pisteitä 11 / II palkintosija

6. Omena ja puolukka 3p.
6. Omena ja puolukka: puolukka tuo varmasti kivaa kirpeyttä
6. Omena-puolukka 5p.
6. Omena ja puolukka: 3 pistettä. Nämä makuparit sopivat aika varmasti toisiinsa ja voisinkin maistaa palan, jos toisenkin. Ulkonäkö plussaa.
.

IMG_0214.jpg