Oli pakko kokeilla tätä syksyistä herkkua ( tai miksi vain syksyistä..tuli vain jotenkin niin syksy mieleen!) vaatekutsuille. Myöskin jotain uutta, ja yllätti ennakkoluuloisen iloisesti ;)
Ohje on napattu uusimmasta Herkku leivontalehdestä
28 cm vuokaan
Pohja
120 g voita
1 dl tattarijauhoja
2 dl gluteiinitota jauhoseosta
2 rkl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
½ tl suolaa
1 munankeltuainen
n.½ dl kylmää vettä
- Sekoita jauhot ja nypi voin kanssa ryynimäiseksi. Lisää juustoraaste ja suola. Sekoita mukaan keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi
Täyte
5 punajuurta
kourallinen tmjamin lehtiä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 sipuli/ punasipuli
200 g kermaviiliä
2 munaa
150 g emmental juustoraastetta
1 tl hunajaa
mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
- Laita vuokaan punajuuret, timjamin lehdet ja suola. Paahda uunissa 15 min ajan 225 asteessa
- Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi
- Pilko sipuli pieneksi ja kypsennä pannulla miedolla lämmöllä muutaman min ajan
- Sekoita kulhossa kermaviili, munat, hunaja ja mausteet. Lisää seokseen juustoraaste. Jätä hieman juustoa myös pinnalle
- Taputtele piirakkataikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan
- Lado pohjalle punajuuret ja päälle sipulisilppu. Pilko vuohenjuusto pieneksi ja ripottele päälle
- Kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti päälle ja ripottele loppu juustoraaste vielä. Paista 200 asteessa
n. 25 min
- Koristele esim timjamin lehdillä tai rucolalla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.