Oli pakko kokeilla tätä syksyistä herkkua ( tai miksi vain syksyistä..tuli vain jotenkin niin syksy mieleen!) vaatekutsuille. Myöskin jotain uutta, ja yllätti ennakkoluuloisen iloisesti ;)

Ohje on napattu uusimmasta Herkku leivontalehdestä

12004859_933366183390145_907302286299219

28 cm vuokaan

Pohja

120 g voita

1  dl   tattarijauhoja

2  dl   gluteiinitota jauhoseosta

2  rkl  hienoksi raastettua parmesanjuustoa

½  tl  suolaa

1       munankeltuainen

n.½ dl  kylmää vettä

- Sekoita jauhot ja nypi voin kanssa ryynimäiseksi. Lisää juustoraaste ja suola. Sekoita mukaan keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi

Täyte

5     punajuurta

kourallinen tmjamin lehtiä

2  rkl  öljyä

ripaus suolaa

1     sipuli/ punasipuli

200 g   kermaviiliä

2         munaa

150 g  emmental juustoraastetta

1    tl   hunajaa

mustapippuria

100  g  vuohenjuustoa

- Laita vuokaan punajuuret, timjamin lehdet ja suola. Paahda uunissa 15 min ajan 225 asteessa

- Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi

- Pilko sipuli pieneksi ja kypsennä pannulla miedolla lämmöllä muutaman min ajan

- Sekoita kulhossa kermaviili, munat, hunaja ja mausteet. Lisää seokseen juustoraaste. Jätä hieman juustoa myös pinnalle

- Taputtele piirakkataikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan

- Lado pohjalle punajuuret ja päälle sipulisilppu. Pilko vuohenjuusto pieneksi ja ripottele päälle

- Kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti päälle ja ripottele loppu juustoraaste vielä. Paista 200 asteessa

n. 25 min

- Koristele esim timjamin lehdillä tai rucolalla