Kesä antaa todellakin odotuttaa itseään! Muutaman kerran on saanut nauttia jo ihanista lämpimistä ilmoista. Myöskin kovasti on odotusta kotimaisista mansikoista, kesään kuuluu se mansikka-kermakakku, eikö?
Nyt piti vielä tyytyä ulkomaisiin, mutta maukkaisiin. Pakkasessa oli kivasti vielä hieman viime vuoden pensasmustikoita, jotka päätyivät nyt tähän perheen suuhun menneeseen kermakakkuun. Oi nam!
Vaniljainen kakkupohja
( 18 cm vuokaan )
4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl bourbon vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkuta vuokasprayta/ öljyä reunat
- Vatkaa kananmunat ja sokerit kunnon vaaleaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi ja sekoita varoen sekaisin
- Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min. Kokeile tikulla, onko kypsä, mutta ÄLÄ avaa ensimmäisen ½ h aikana uunin luukkua. Kakku saattaa lätsähtää
- Ota valmis pohja uunista ja tiputa n. 10 cm korkeudelta pari kertaa ( ei ole pakollinen, mutta itse olen sen todennut hyväksi keinoksi saada tasaisia pohjia )
- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan
Vaniljainen kuningatarmousse
( 18 cm kakun molempaan väliin )
4 dl kermaa
1 prk mascarponea
300 g mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa soseutettuna
3 rkl vaniljasiirappia
4 liivatelehteä
Pari rkl vettä/ mehua
Kostutukseen maito+ vaniljasiirappia vähän
Päälle mansikoita ja mustikoita
Kermareunus
2 dl Flora vispiä
1/3 prk mascarpone
1½ rkl tomusokeria
- Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen
- Vatkaa kerma, lisää pehmennetty mascarpone ja marjasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää siirappi ja tomusokeri ja sekoita
- Sulata liuenneet liivatelehdet kuumennettuun tilkkaan vettä/ mehua ja lisää liivateneste hieman jäähdyttyä mousseen koko ajan sekoittaen
- Täytä kakku, kostuta pohjat maito+ siirappi seoksella
- Anna jähmettyä mielellään yön yli/ useampi tunti
- Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää mascarpone sekä tomusokeri. Pursottele haluamallasi tavalla. Koristele marjoin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.