Tuli joulun aikaan tehtyä monta saaristolaisleipää..Täytyi tehdä myös gluteiinitonta versiota äitipuolelle. Monta reseptiä googlasin, mutta tähän päädyin ja maistui kuulema todella hyvältä!
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 0,75 dl siirappia
- 3 keskikokoista raakaa perunaa
- 1 dl kauraleseitä
- 1 dl pellavansiemenrouhetta
- 2 dl tattarijauhoja
- 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 50 g sulatettua voita
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi
- Raasta perunat raakoina raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste pois ja lisää raaste taikinaan
- Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi voisula
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 2 l leipävuokaan, anna kohota ainakin 25 minuuttia eli kunnes on reunojen tasalla. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Voitele siirappivettä (1/3 siirappia, 2/3 vettä) pullasudilla leipien päälle hieman ennen pois ottamista
* Ohjeen nappasin Riitan puutarha -blogista*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.