Tuli joulun aikaan tehtyä monta saaristolaisleipää..Täytyi tehdä myös gluteiinitonta versiota äitipuolelle. Monta reseptiä googlasin, mutta tähän päädyin ja maistui kuulema todella hyvältä!

IMG_6876.jpg

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista raakaa perunaa
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 50 g sulatettua voita

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi

- Raasta perunat raakoina raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste pois ja lisää raaste taikinaan

- Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi voisula

- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 2 l leipävuokaan, anna kohota ainakin 25 minuuttia eli kunnes on reunojen tasalla. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

Voitele siirappivettä (1/3 siirappia, 2/3 vettä) pullasudilla leipien päälle hieman ennen pois ottamista

 

* Ohjeen nappasin Riitan puutarha -blogista*