Sain ison nipun oikein paksuja raparperinvarsia. Omani ei ole vielä samanlaisiksi kasvaneet, joten otin ilomielin vastaan herkut. OLihan se pakko leipasta kesän ensimmäinen piirakka, jonka kruunasi kaunis ja lämmin sää.
Tämä on sitäpaitsi helppo ja nopea tehdä
Raparperipiirakka
1 kananmuna
1 dl sokeria ( voit laittaa puolet vaniljasokeria)
1 dl kermaa tai hieman kevennettynä ½dl maitoa ja ½ dl kermaa
1/2 dl öljyä/ juoksevaa margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Pinnalle
2 dl raparperinpaloja
1 dl mansikanpaloja
Kurpitsansiemeniä
kanelia hieman
3 rkl sokeria
- Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoka
- Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin , käsin tai koneella. Lisää maito/kerma ja öljy ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.Mausta kardemummalla Sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat, mansikanpalat, siemenet, kaneli ja sokeri
- Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea
Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kanelikerman kera ja nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.