Myöskin kutsuille suolaista. Tämä ohje on otettu ihan elokuun yhteishyvä lehdestä.
Pinnalle
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohota 15 minuuttia.
Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Itse en kova kesäkurpitsan ystävä ole, mutta näissä se ei edes oikein maistunut ( hyvä juttu siis ). Se antoi kuitenkin mehukkuutta sämpylöille kivasti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.