Jouluun kuuluu glögi ja mikäpä mukava tapa sitä nauttia kuin kakun muodossa!

0D6DE172-0CFD-48E4-BA36-9049F87ECBF7.jpg

Pohja
300 g piparkakkuja
85 g juoksevaa margariinia /voita
 
Täyte
5 isoa  liivatelehteä
2 valkuaista
¾ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl glögitiivistettä ( Käytin Lidlin )
 
Kiille
4 pientä  liivatelehteä
2 dl glögitiivistettä ( käytin Lidlin )
1 ½ dl vettä
 
Koristelussa oma mielikuvitus laukkaamaan, tässä on käytetty
kerma-mascarpone pursotukset
Kanelia
kanelitankoja
pieniä karkkikeppejä
Pipareita
Kuivattuja hedelmäsiivuja
Tähtianiksia.....
 
 - Laita  irtopohjavuoan reunus (halkaisija n. 25 cm) haluamallesi tarjoilualuselle. Suihkauta ensin vuoan sisäreunoihin vuokasprayta ja laita kakkukalvoa sisäpuolelle. Voit vielä suihkauttaa spraytä ja tomuttaa pinnan kalvosta ennen sen laittamista vuokaan
- Murskaa piparit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisula piparimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään
 
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkauksen loppupuolella joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes seos on paksua ja kiiltävää
- Vaahdota kuohukerma. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään tasaiseksi seokseksi ja  mausta seos vaniljasokerilla
- Kiehauta/ kuumenna noin puolet glögitiivisteestä kattilassa/ mikrossa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada glögi-liivateseos loppu glögiin samalla sekoittaen. Kaada glögi tuorejuusto-rahka seokseen samalla sekoittaen
- Sekoita tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon valkuais-sokerivaahto ja kääntele joukkoon lopuksi kuohukerma. Kaada seos pohjan päälle vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään
 
- Tee kiille hyytyneen massan päälle
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään glögitiiviste ja vesi. Kiehauta noin 1/3 glögistä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita glögi-liivateseos kylmän glögin joukkoon. Anna glögin jäähtyä. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään

- Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele pinta haluamallasi tavalla

9624F040-6E6F-419B-8BE5-73B271649832.jpg