Pitkään aikaan ei ole tullut leivottua leipää, ja eräs ohje on houkuttanut jo jonkinaikaa. Nyt oli mukava leipasta tuoretta leipää kauniin lämpimään sunnuntaipäivään :)
25 g hiivaa
4 dl kädenlämpöistä maitoa
1/2 dl rapsiöljyä
1½ tl suolaa
vajaa ½ dl ruisjauhoja
75 g Västerbotten -juusto tai muuta sen tapaista raasteena
8-8 dl vehnäjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
Pinnalle
Seesaminsiemeniä
Sormisuolaa
- Liuota hiiva maitoon. Lisää öljy, ruisjauhot, seesaminsiemenet ja juustoraaste. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa sileäksi
- Kohota liinan alla 45 min
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä yksi osa palloksi ja litistä sitä hieman. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.Rullaa kaksi muuta pötkylöiksi ja kierrä ne toistensa ympäri. Kierrä kierre taikinapallon ympäri. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. Kohota liinan alla vielä 40 min
- Paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa n. 25-30 min tai kunnes leivän pinta on kullanruskea.
Jäähdytä ritilällä
Nuorempi neiti nauttimassa tuoretta leipää auringonpaisteessa <3
Tämmöisiä löytyi kaupasta, Citymarketista. Oli oikein mukava uusi tuttavuus ja menevät hyvin esim. piknikillä tai matkalla pikkusuolaisena lapsille
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.