Pitkään aikaan ei ole tullut leivottua leipää, ja eräs ohje on houkuttanut jo jonkinaikaa. Nyt oli mukava leipasta tuoretta leipää kauniin lämpimään sunnuntaipäivään :)

10500555_723183251075107_465384623526094

25   g   hiivaa

4    dl    kädenlämpöistä maitoa

1/2 dl    rapsiöljyä

1½  tl     suolaa

vajaa ½ dl  ruisjauhoja

75  g   Västerbotten -juusto tai muuta sen tapaista  raasteena

8-8 dl     vehnäjauhoja

1    dl    seesaminsiemeniä

Pinnalle

Seesaminsiemeniä

Sormisuolaa

- Liuota hiiva maitoon. Lisää öljy, ruisjauhot, seesaminsiemenet ja juustoraaste. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa sileäksi

- Kohota liinan alla 45 min

- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä yksi osa palloksi ja litistä sitä hieman. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.Rullaa kaksi muuta pötkylöiksi ja kierrä ne toistensa ympäri. Kierrä kierre taikinapallon ympäri. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. Kohota liinan alla vielä 40 min

- Paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa n. 25-30 min tai kunnes leivän pinta on kullanruskea.

Jäähdytä ritilällä

 

Nuorempi neiti nauttimassa tuoretta leipää auringonpaisteessa <3

10307365_10152328302907880_3546097051460

Tämmöisiä löytyi kaupasta, Citymarketista. Oli oikein mukava uusi tuttavuus ja menevät hyvin esim. piknikillä tai matkalla pikkusuolaisena lapsille

10509719_10152328302997880_617681222961710423718_10152328302752880_1298836107218