Vietimme Uutta Vuotta kera ystävien. Herkkupöydässä oli mm. tätä ihanaa poropiirakkaa
Pohja
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 kananmuna
3/4 dl parmesania raastettuna
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.Lisää vielä vehnäleseet ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi
- Painele voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti
Täyte
1 pss Savupororouhetta
200 g leipäjuustoa
100-120 g kevätsipulia ja banaanisalottisipulia ( voit käyttää myös purjoa tai normi sipulia)
1 muna
2 dl kermaa
1 dl parmesanraastetta
pippuria
suolaa
basilikaa
- Kuullota pororouhetta ja pilkottua sipulia hetki voissa pannulla, anna hetki hieman jäähtyä
- Levitä pohjan päälle. Lisää paloiteltu leipäjuusto päälle. Lisää hieman tuoretta basilikaa vielä päälle
- Sekoita muna ja kerma, lisää hieman pippuria ja suolaa. Kaada piirakan päälle ja lisää juustoraastetta päälle
- Paista 200 asteessa n. 20-30 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.