Vietimme Uutta Vuotta kera ystävien. Herkkupöydässä oli mm. tätä ihanaa poropiirakkaa

1914521_985664574826972_4665515905370324

Pohja

150  g  voita

2     dl  vehnäjauhoja

1 dl  vehnäleseitä

1  kananmuna

3/4 dl  parmesania raastettuna

- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.Lisää vielä vehnäleseet ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi

-  Painele voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti

Täyte

1 pss   Savupororouhetta

200  g  leipäjuustoa

100-120 g   kevätsipulia ja banaanisalottisipulia ( voit käyttää myös purjoa tai normi sipulia)

1          muna

2     dl   kermaa

1     dl   parmesanraastetta

pippuria

suolaa

basilikaa

- Kuullota pororouhetta ja pilkottua sipulia hetki voissa pannulla, anna hetki hieman jäähtyä

- Levitä pohjan päälle. Lisää paloiteltu leipäjuusto päälle. Lisää hieman tuoretta basilikaa vielä päälle

- Sekoita muna ja kerma, lisää hieman pippuria ja suolaa. Kaada piirakan päälle ja lisää  juustoraastetta päälle

- Paista 200 asteessa n. 20-30 min