Näissä muffareissa maistuu ihanasti sitruuna, ja loistavat kuin aurinko!

Ohjeen nappasin blogista Masussa makeaa. Suosittelen kokeilemaan :)

IMG_5760.jpg

12 kpl

3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vanilja sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g sitruunarahkaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
100 g voita
2 munaa

 

täyte
dr.oetkerin sitruunaista muffinitäytettä

 

Buttercream kuorrutetta ( kts. alla ohje )
 

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Asettele paperiset vuoat minimuffinivuoan koloihin
-  Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään
- Vatkaa kevyesti rahka, voisula ja munat keskenään sekaisin
- Yhdistä jauho- ja munavoirahkaseos ja sekoita hyvin nuolijalla käännellen. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 15 minuuttia. jätä muffinit jäähtymään
- Valmista kuorrute

 

Buttercream kuorrute

1,2  dl pehmeää voita
2½-3 dl tomusokeria (sihdattuna) ( ½ tavallista + ½ Velvet vanilja tomusokeria)
ripaus suolaa
½ tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1½-2 rkl maitoa
keltaista pastaväriä
 
- Vatkaile huoneenlämpöistä voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa
-  Lisää n. 2½ dl tomusokeria  sihdattuna ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon
-  Lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja  maidon
- Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa
-  Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon

( Ohje napattu Dr.Sugarilta )

- Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkuihin ensin täyte ja sitten kuorrute

IMG_5772.jpg