En ole koskaan niinkään välittänyt pinaattiletuista, jos joskus nuorempana niitä tuli syötyä, oli ne pakko olla paistettu rapsakoiksi. Nyt tuli jossain vaiheessa mieleen, että nytpä reippaana ja hyvänä mammana tekasempa tytöille itsetehtyjä lättyjä. Uppoaa kasviksetkin heille paremmin ;)

Kaveriksi tein muussia ja itsellä teki mieli valkokastikatta kananmunalla. Kaveriksi vielä hieman puolukkahilloa. Olipa hyvää! Tytöt ei niin järin innostuneena maistelleet, mutta söivät letun ja muussia. Jättivät kastikkeen ja hillon mammalle, maistoivat kuitenkin

D5126657-27C6-4772-8419-A8CC4F36D9B6.jpg

Pinaattiletut   8 kpl

1 ps (150 g)pakastepinaattia

5 dl      maitoa

2           kananmunaa

3  dl      vehnäjauhoja

½ tl       suolaa

voita  paistamiseen

- Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla

- Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia

- Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa

- Paista pinaattiletut molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa

 

Kananmunakastike

 

2 rkl öljyä tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria
½ tl suolaa
(½ dl hienonnettua ruohosipulia)

- Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
- Kaada maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti.
-  Lisää hienonnetut munat ja mausteet sekä ruohosipuli halutessasi.