Tein viime kuun puolella vihdoin ja viimein tätä kehuttua banoffeeta vieraskahveille. Jääkaapissa oli sopivasti valmiiksi keitettyä kinuskia ja siitä se ajatus sitten lähti
Pohja:
- 300 g suklaa Digestive-keksejä
- 100 g voita
Täyte:
- 397 g kondensoitua maitoa ( purkki)
- 2 banaania
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- kaakaojauhetta
- Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
- Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
- Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
- Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Täytyy sanoa, että omaan makuun oli aivan liian makea, muille kuiteskin maistui
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.