Tytön vapaapäivänä leivottiin hyviä suklaakeksejä päikkärin jälkeiseksi herkuksi
 
 
1779120_662602190466547_1484505346_n-nor
1544406_662602197133213_1409928675_n-nor
Oli aikas hyviä, että en viitsi edes laskea kuinka monta meni kerralla cheeky. Laitoin taikinaa myöskin hieman pakkaseen, josta on hyvä sitten sulattaa ja nopsasti paistaa vierasvarana.

N. 20 kpl

1,7    dl   fariinisokeria
1,2    dl   sokeria
125    g     voita/margariinia
1,5     tl    vaniljasokeria
1     kananmuna
4     dl    vehnäjauhoja
1    tl     leivinjauhetta
0,5    tl    suolaa
n. 3,5    dl   suklaata pieninä paloina  ( itse laitoin sekä valkoista- että maitosuklaata)
( n. 1,2    dl   pähkinöitä)   Laitoin murskattuna

-Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen
-Rouhi suklaa leikkuuveitsellä
- Yhdistä leivinjauho ja vehnäjauho
- Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää muna, jauhot ja suklaarouhe taikinaan
- Nosta  seoksesta leivinpaperille pellille pieniä kekoja. Jätä reilusti väliä, koska leivät leviävät kypsyessään
(jos haluat kekseistä tasaisen pyöreitä, huuhtele käsiä hieman kosteiksi ja taputtele keot tasaisen pyöreiksi)
Kypsennä uunin keskitasossa n. 10-12min

Nauti vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera
!

Ohjeen sain SLY:ltä maaliskuun paketissa