Tyttö toivoi yhdeksi herkuksi mokkapaloja synttäreilleen. Hää? Mokkapaloja, tavallista herkkua. Koskahan olen niitä tehnyt XD Noo, mammapa sitten taikoi mokkapalat kakuksi, ei niin "tavis" juttua ;) Kakkupohja kolmeen osaan ja väliin helppoa kinuskista täytettä, päällinen kyllä mokkapalakuorrutetta, vahvalla kahvilla. Ja nomparelleja, niitä pitää olla

Tämän tein myös glut jauhoista

FF4A397A-B33D-4367-B885-21119343FAC8.jpg

Pohja

3                  kananmunaa

3      dl         sokeria

200   g         voita

1      dl          vahvaa kahvia

3     dl           vehnäjauhoja ( glut )

2     dl           tummaa kaakaojauhetta

2      tl           leivinjauhetta

2      tl           vaniljasokeria

Kostutus

Valion Eila Latte maitokahvijuomaa

Täyte

2       dl         kermaa

½      prk      mascarponea

1        dl        valmista suolakinuskikastiketta

 

 

Kuorrutus

75      g           voita

1 1/2   dl         tomusokeria

1/2     dl          tummaa kaakaojauhetta

1 1/2  rkl         vahvaa kahvia

 

 

- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää kahvi( tavallinen tai valmista kunnon vahva kahvi pikakahvijauheesta ) ja anna seoksen jäähtyä

- Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita voi-kahvi-seos joukkoon tasaisesti

- Rasvaa ja jauhota vuoka tai uunipelti ( n. 30x30 cm ) . Itse paistoin kakun Nordic Waren Charlotta vuoassa ja sain vielä pienen pohjan kun paistoin lopun taikinan 15cm kakkuvuoassa.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia ( pelti) / n. 30min yllämainitussa vuoassa. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä rauhassa huoneenlämpöiseksi, leikkaa epätasaiset reunat pois ja jaa pohja kolmeen yhtä suureen palaan/ halkaise pohja kolmeen osaan

- Valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty mascarpone ja kinuskikastike. Sekoita tasaiseksi

- Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen suolaamaton voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja todella vahva kahvi keskenään

- Aseta tarjoiluastialle yksi pohjapala paistopinta ylöspäin. Kostuta pohja reilulla määrällä kahvijuomalla

- Pursota pohjan päälle puolet kinuskitäytteestä Lisää kinuskin päälle toinen pohja, paistopinta ylöspäin ja kostuta reilusti. Jatka samoin päällimmäiseksi tulevan pohjan kanssa. Kostuta hyvin. Levitä haluamallasi tavalla kuorrute päälle ja koristele nomparellein

- Säilytä kylmässä

Pienestä pohjasta sain söpön pikku-kakun, tämä olisi vaikka ystävälle ystävänpäivänä ihana <3

209C1D14-9220-4A91-9A0B-4753B3F248ED.jpg

922BB882-2327-432F-B375-025D75624133.jpg