Näitä ruusuja on näkynyt monissa eriulkomaisissa blogeissa,myöskin sen myötä kotimaisissakin.

Näm kyllä tuli tehtyä jo parisen viikkoa sitten töihin. Hyvää kyllä oli! Varioida pystyy monella eri tavalla, esim. laittamalla erilaisia hilloja tai vaniljakreemiä väliin. Näissä käytin osassa uuniomenahilloa ja osassa karviasmarja-banaanihilloa

IMG_8697.jpg

Omenaruusut

3-4 punaista omenaa
noin 5 dl vettä
pari puristusta tuoreesta sitruunasta
500 g (8kpl) voitaikina- tai lehtitaikinalevyjä
 hilloa/marmeladia, kreemiä
(tomusokeria tarjoiluun)

Viipaloi punaisia omenoita ihan ohkaiseksi siivuksi poistettua omenakota ensin. Laita siivut kuumuutta kestävään kulhoon ja purista paristi sitruunan puolikkaasta hieman mehua. Kiehauta vesi ja kaada kiehuvan kuuma vesi omenasiivujen päälle. Anna omenoiden olla kuumassa vedessä noin viiden- reilun minuutin ajan.  Omenoiden tulisi pehmetä mukavasti, jotta taipuisivat. Mikäli ei ole vielä pehmennyt tarpeeksi, voit kiehauttaa varovasti mikrossa vielä omenoita vedessä. Siivilöi vesi pois omenoiden joukosta.

IMG_8668.jpg            IMG_8669.jpg

Kauli sulatetut taikinalevyt hieman pituus- ja leveyssuunnassa. Leikkaa kahtia ja levitä päälle ohuesti täytettä.  Laita omenasiivut lomittain toistensa päälle alla olevan kuvan mukaisesti. Käännä loppu taikinasta omenoiden päälle, jotta omenat ovat puolittain "taskussa". Lähde kierittämään taikinaa rullalle.

IMG_8674.jpg

Nosta kaunis omenaruusu muffinssivuokaan.

IMG_8676.jpg

Paista omenaruusuja noin 50 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. Halutessasi sihtaa valmiiden ja hieman jäähtyneiden omenaruusujen päälle vielä tomusokeria.

Mikäli näyttää, että ruusut tuppaa ottaa liikaa väriä, voit peittää foliolla