Tämä piirakka on juuri omiaan suklaaholistille, joka rakastaa myös mansikoita. Rapean kova pohja, sen päälle sipaistu omaa mansikka-raparperihilloa, päälle täyteläistä suklaata ja upotettuna makoisia mansikoita

11666217_905136736213090_720435724617245

150   g   vehnäjauhoja

75    g   sokeria

ripaus suolaa

125  g   voita

250   g  tummaa suklaata ( käytin maito- ja tummaasuklaata )

3      dl  vispikermaa

400   g   mansikoita

Hilloa tai marmeladia  ( Mansikka-raparperihillo ohje löytyy täältä )

Koristeluun pistaasipähkinöitä

 

- Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Paloittele voi ja nypi se jauhojen joukkoon

- Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, tai kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaseksi  ja nosta vuoan päälle. Pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla

- Paista pohjaa 185 asteessa uunissa n.15min, kunnes on kauniin ruskea

- Levitä lämpimän pohjan päälle hilloa tai marmeladia ohut kerros. Nosta jääkaappiin jäähtymään

- Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata sekoittaen tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä ja kaada torttupohjalle

- Poista mansikoista kannat ja asettele haluamallasi tavalla piirakan päälle. Koristele rouhitulla suklaalla

- Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3h tai yön yli. Nauti kylmänä

Myös mustikat sopivat loistavasti tähän, kuten itse vielä lisäsin. Kaiken kruunaa vielä kerma-mascarponevaahto, johon löräytin vielä hieman kirsikkariirappia joukkoon.

Oi nam!

11041212_905137369546360_436036496506696

Ihanaa kesää, minulla alkoi loma !