Tämä piirakka on juuri omiaan suklaaholistille, joka rakastaa myös mansikoita. Rapean kova pohja, sen päälle sipaistu omaa mansikka-raparperihilloa, päälle täyteläistä suklaata ja upotettuna makoisia mansikoita
150 g vehnäjauhoja
75 g sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
250 g tummaa suklaata ( käytin maito- ja tummaasuklaata )
3 dl vispikermaa
400 g mansikoita
Hilloa tai marmeladia ( Mansikka-raparperihillo ohje löytyy täältä )
Koristeluun pistaasipähkinöitä
- Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Paloittele voi ja nypi se jauhojen joukkoon
- Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, tai kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaseksi ja nosta vuoan päälle. Pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla
- Paista pohjaa 185 asteessa uunissa n.15min, kunnes on kauniin ruskea
- Levitä lämpimän pohjan päälle hilloa tai marmeladia ohut kerros. Nosta jääkaappiin jäähtymään
- Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata sekoittaen tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä ja kaada torttupohjalle
- Poista mansikoista kannat ja asettele haluamallasi tavalla piirakan päälle. Koristele rouhitulla suklaalla
- Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3h tai yön yli. Nauti kylmänä
Myös mustikat sopivat loistavasti tähän, kuten itse vielä lisäsin. Kaiken kruunaa vielä kerma-mascarponevaahto, johon löräytin vielä hieman kirsikkariirappia joukkoon.
Oi nam!
Ihanaa kesää, minulla alkoi loma !
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.