Monen olen nähnyt tätä tehneen, entiseltä nimeltä Raider patukka oli yksi lermppari, vaikkakin sisälsi suklaata ;)
Nyt oli hyvä tilaisuus testata, vaatekutsuille yhtenä herkkuna. Leikkasin valmiiksi kapeisiin paloihin ,jotka vielä puolitin. Kehuja sateli, sopi juuri hyvin pieni pala kahvikupin kera. Tässähän kävikin niin, että itse leipuri ei ehtinyt maistaa palastakaan..... Mutta onneksi tein pohjataikinan tuplana ja puolikas taikinapallo on pakkasessa! Seuraavan kerran en jää ilman XD
Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
Toffeetäyte:
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa
Kuorrute:
120 g maitosuklaata + tummaa suklaata
- Voitele pitkänmallinen irtopohjapiirakkavuoka
- Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä. Laita kelmuun ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunti
- Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja 1,5 cm:n verran reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin, jotta reunat ei valahda alas paistettaessa. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta
- Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. (Jos sinulla ei ole käytettävissäsi digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmista. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule kovaa ja sitkeää!)
- Kaada toffee pohjan päälle
- Nosta jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienissöä erissä, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaasula toffeetäytteen päälle. Kuvioi pinta lusikan kuperalla puolella
Nauti pala tai kaksi kahvikupposen kanssa!
* Ohje on napattu Kinuskikissalta (hieman muokaten)*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.