Laskiaistiistai, ja taas saa hyvällä omallatunnolla nautiskella herkkuja, eikö :D

Millaisia sinä olet tähän mennessä tehnyt/ syönyt?

En osannut päättää, ja tein vähän erilaisia. Myös tavispullia on tullut jo jokinaika sitten tehtyä, siksi niitä ei nyt tällä kertaa. Laskiaishodarit, -tuutit ja -wrapit. Täytettyinä kermalla ja hillolla/nutellalla. Mmmmm.....

IMG_2814.jpg

Perus pullataikina

5 dl kauramaitoa/ maitoa

1 dl sokeria
½  dl  vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
50 g tuorehiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
 
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi, liuota hiiva sekaan.  Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna
 
-  Lisää osa jauhoista,  sekoita kunnolla. Lisää taas jauhoja  ja jatka vaivaamista, käsin mieluummin
 
- Sulata margariini ja sekoita loppuvaiheessa taikinaan
 
- Jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen, jotta niitä ei tule liikaa. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi , mutta irtoaa käsistä
 
-  Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla (esim. mikrossa ) n. 40 minuuttia
 

- Leivo pyöreiksi pulliksi, tötteröiksi tai kakuksi. Kunhan täytät kermalla ja hillolla/ mantelimassalla/ nutellalla :D

Laskiaishodarit

Leivo pitkuloiksi pulliksi

IMG_2815.jpg

Laskiaiswrapit

Pyörittele pullaksi ja litistäen ja kaulien lätyksi, n. 20 cm. Älä kohota vaan paista heti 5 min

IMG_2817.jpg

Laskiaistuutit

Kaulitse taikina ohkaiseksi ja leikkaa suikaleita. Kieritä metallisten torvien päälle tai foliosta tehtyjen torvien/ kartioiden päälle. Anna kohota ja paista

IMG_2816.jpg

Maukasta laskiaistiistaita!