Pääsiäisen aika. Siihen kuuluu suklaamunat, raikkaat piirakat ja muut herkut. Tälläkertaa meidän keittiössä valmistui Italiasta lähtöisin riisipiirakka. Ei, ei NE riisipiirakat ;)

Tämän ohjeen löysin "She loves biscotti" -blogista, Italialaisia herkkuja. Suosittelen kurkkaamaan. Ensimmäistä kertaa myöskin kääntelin, vaikkakin vain englanninkielestä, reseptiä .Siihen en ole ennen jaksanut lähteä...Laiska minä! Ulkomaisia reseptejä olisi niin valtavasti ihania. Ehkäpä toistekkin.

Tässä siis minun kääntämäni ohje

943822_1034660819927347_8903289026264186

Italialainen Riisi -ricotta pääsiäisen piirakka

Riisi

4,8  dl   maitoa

2,4   dl  arborio riisiä ( kunnon risottoriisiä )

hyppysellinen suolaa

1            vaniljatanko

2-3        sitruunankuori siivua

Pohja

2             kananmunaa

½    tl       sokeria

2     rkl     öljyä

1      tl      raastettua sitruunankuorta

2,4   dl      vehnäjauhoja

1      tl       leivinjauhetta

Täyte

6               kananmunaa

1,8    dl      sokeria

                  tehty riisi

n. 450 g      ricottaa

2         tl      raastettua sitruunankuorta

2         tl      raastettua appelsiininkuorta

½         tl      kanelia

tomusokeria päälle

Riisin keittäminen

- Mittaa maito ja riisi isoon pannuun. Lisää vaniljatanko halkaistuna ja sisukset raapustettuna sekaan, suola ja sitruunankuori. Kuumenna kiehuvaksi hämmennellen, madalla lämpöä ja keittele kasaan ( n. 20 min )

- Ota sitruunankuoret ja vaniljatangot pois ja laita syrjään jäähtymään

Pohjan tekeminen

- Riko munat kulhoon ja vatkaa rikki. Lisää sokeri, öljy, sitruunankuori ja vispaa kunnes on kuohkeaa ja vaaleata

- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sihtaa sihdin läpi seokseen. Sekoita tasaiseksi

- Öljyä/ rasvaa 25-26 cm irtopohjavuoka. Levitä taikina vuokaan

Täytteen tekeminen

- Riko munat ja vatkaa vaahtoavaksi ja vaaleaksi. Lisää sokeri ja vatkaa hetki

- Lisää ricotta, sitruunan- ja appelsiininkuoriraasteet ja kaneli. Sekoita

- Lisää varovasti riisi, jotta ilmavuus ei lässähdä

- Kaada taikinan päälle. Paista 175 asteessa n. 1,5 h

- Jäähdytä ja sihtaa tomusokeria päälle ennen tarjoilua

11032265_1034660839927345_4482241546424910408698_1034660813260681_72019353309300

Hyvää pitkää perjantaita kaikille!