Pääsiäisen aika. Siihen kuuluu suklaamunat, raikkaat piirakat ja muut herkut. Tälläkertaa meidän keittiössä valmistui Italiasta lähtöisin riisipiirakka. Ei, ei NE riisipiirakat ;)
Tämän ohjeen löysin "She loves biscotti" -blogista, Italialaisia herkkuja. Suosittelen kurkkaamaan. Ensimmäistä kertaa myöskin kääntelin, vaikkakin vain englanninkielestä, reseptiä .Siihen en ole ennen jaksanut lähteä...Laiska minä! Ulkomaisia reseptejä olisi niin valtavasti ihania. Ehkäpä toistekkin.
Tässä siis minun kääntämäni ohje
Italialainen Riisi -ricotta pääsiäisen piirakka
Riisi
4,8 dl maitoa
2,4 dl arborio riisiä ( kunnon risottoriisiä )
hyppysellinen suolaa
1 vaniljatanko
2-3 sitruunankuori siivua
Pohja
2 kananmunaa
½ tl sokeria
2 rkl öljyä
1 tl raastettua sitruunankuorta
2,4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
6 kananmunaa
1,8 dl sokeria
tehty riisi
n. 450 g ricottaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl raastettua appelsiininkuorta
½ tl kanelia
tomusokeria päälle
Riisin keittäminen
- Mittaa maito ja riisi isoon pannuun. Lisää vaniljatanko halkaistuna ja sisukset raapustettuna sekaan, suola ja sitruunankuori. Kuumenna kiehuvaksi hämmennellen, madalla lämpöä ja keittele kasaan ( n. 20 min )
- Ota sitruunankuoret ja vaniljatangot pois ja laita syrjään jäähtymään
Pohjan tekeminen
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rikki. Lisää sokeri, öljy, sitruunankuori ja vispaa kunnes on kuohkeaa ja vaaleata
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sihtaa sihdin läpi seokseen. Sekoita tasaiseksi
- Öljyä/ rasvaa 25-26 cm irtopohjavuoka. Levitä taikina vuokaan
Täytteen tekeminen
- Riko munat ja vatkaa vaahtoavaksi ja vaaleaksi. Lisää sokeri ja vatkaa hetki
- Lisää ricotta, sitruunan- ja appelsiininkuoriraasteet ja kaneli. Sekoita
- Lisää varovasti riisi, jotta ilmavuus ei lässähdä
- Kaada taikinan päälle. Paista 175 asteessa n. 1,5 h
- Jäähdytä ja sihtaa tomusokeria päälle ennen tarjoilua
Hyvää pitkää perjantaita kaikille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.