Olihan se pakko tehdä näin syksyn kunniaksi maistuvaa mustikkapiirakkaa, ja samalla sai katsoa uutta ohjelmaa; Koko Suomi leipoo! Täytynee sanoa, että hieman kirpsasi katsella ohjelmaa, kun olin itse sinne silloin hakenut, haastaakseni itseni ;)

Ylsinkin itseni yllätyksekseni koekuvauksiin asti, jossa raakattiin ne 12 kilpailijaa ohjelmaan. Siellä piti tehdä omalla ohjeella browniesseja. Myöskin mukana piti viedä jotain suolaista ja makeaa leipomusta. 

Kuitenkin sain tiedon, että vaikka olinkin yksi "suosikeista" (kuulema..), oli hakijoista aika moni pääkaupunkiseudulta. Ja koska formaatin nimi on Koko Suomi... ei voitu montaa pääkaupunkilaista sinne ottaa.

Noh! Kokemus ja ihmiset oli erittäin mukavavia ja voipi olla, että haen uudestaan ensivuonna, mikäli haku on. Sopivasti olisin vielä vuoden kotiäitinä ;D

Mutta tässä nyt se mustikkapiirakka:

IMG_2434.JPG

iTein piirakan n. 30 x 20 cm irtoreunavuokaan
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½  l mustikkaa
 
Muruseos
50 g voita
1 dl  fariinisokeria
n. 2 dl vehnäjauhoja
 
Sekoita munat ja sokeri, älä vatkaa. Lisää vuorotellen jauhoja ja kerma-maito-voiseosta. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Ripottele marjat pohjan päälle. Viimeistele piirakka sekoittamalla keskenään muruseokseen tulevat aineet. Ripottele muruseos. Paista 200 asteessa n. 30 min.
 
Tämän tapaisen brownie annoksen tein koekuvauksissa ( unohdin ottaa kuvan tekeleestä. Oli kyllä hieno valkoisella isolla lautasella)
IMG_0865.JPG
IMG_0863.JPG
 
 
Ja tämmöisen värikkään kakun sinne vein makean puolelta. Suolaisena vein täytetyn leivän.
IMG_0902.JPG