Äitini täytti vuosia viime viikolla ja hän pyysi minua tekemään voikkarikakun töihin

1391658_10151824562722880_1135521987_n.jpg

Ohje on Pullahiireltä

noin 1 1/2 pkt (á 700g) Ruispaahtoleipää

Täyte1.
300 g kinkkusiivuja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 punainen paprika
200 g kurkkua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 3-4 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä

Kuorrutus:

n. 3 dl vispikermaa
n. 150 g ranskankermaa
valkopippuria, suolaa, 
 

esimerkiksi rucolaa, kinkkusiivuja, tomaattia, viinirypäleitä

  Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. tuorejuustot, ranskankerma, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho ja mittaa täytteen 2. tuorejuusto ja ranskankerma monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon (poista paprikan kanta ja keskiosa). Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois siivilässä painellen. Lisää kurkkuraaste täytteen 2. joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Lisää mustapippuria sekä suolaa tarpeen mukaan.
  Levitä kelmulla vuorattuun noin 28 cm irtopohjavuokaan kerros paahtoleipiä. Leikkaa sopivaan kokoon, jotta saat tasaisen leipäkerroksen. Pienet reijät eivät haittaa. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros (saumat mielellään eri kohtiin), kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma ja ranskankerma sekä valkopippuri ja suola vaahdoksi. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku rucolalla, tomaateilla, kinkkusiivuilla, viinirypäleillä toiveesi mukaan.


Vinkki! Kostutukseen käytetty määrä riippuu siitä kuinka kostean kakun haluaa ja myös siitä kauanko kakku kerkeää vetäytymään ennen kuorruttamista ja tarjoilua.