Useita joulukakkuja on tullut tehtyä lahjaksi ja tytön koulun joulujuhliin kahvioon.
Itse ei päästy sinne tänä vuonna, koska teimme reissun ( hengähdystauon!!) Ruotsiin. Jouluvapaat ja loma alkoi perjantain pitkän päivän jälkeen ja töihin sitten Joulupäivänä . Ennen ja jälkeen vapaiden alun on tullut huhkittua ja kämppä on edelleen yhtä sotkua, mutta pikkuhiljaa... Juuri sen vuoksi olikin kiva laittaa peli poikki ja nauttia hyvästä ruuasta ja hieman shoppailla ;)
Mutta, neljää eri kaakkua tuli nyt tehtyä. Viime vuonna olikin joku kirous päällä kun kaikki jäi jostain syystä vuokiin kiinni, vaikka oli myös silikonisia vuokia !
Mausteinen banaanikakku
Jouluinen sitrus-suklaahippukakku
5 keltuaista
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
1 dl maitoa
1-2 rkl Cointreau likööriä
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
1/2 dl suklaanappeja
½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
Koristelu
Valkosuklaata ja sukaattia
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
- Lisää sulatettu voi ja appelsiinin mehu , likööri sekä raaste ja sekoita tasaiseksi
- Lisää maito ja jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe ja mausteet, vuorotellen taikinaan
- Pilko suklaanapit pienemmäksi tai käytä pieniä valmiita suklaanappeja . Lisää ne lopuksi käännellen taikinaan
- Kaada silikoniseen vuokaan tai voideltuun ja jauhoitettuun normi vuokaan
- Paista n. tunti 180 asteen uunissa
Arabialainen maustekakku
200 g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
3/4 tl muskottia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota
1 dl rouhittua pähkinää
2 dl kermaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut mausteet ja kohotusaineet
- Sekoita joukkoon kerma ja vehnäjauhot siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa runsas tunti
kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
- Kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi
- Levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
Säilytä kakku kylmässä
Nämä kakut lähtivät Joulujuhlan kahvilaan ja arpajaisvoitoiksi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.