Tässä kesällä kävimme nuorimmaisen kanssa Porvoossa päiväreissulla ja kävimme mm. ihanassa kahvilassa. Siellä oli pakko maistaa tuulihattukakkua, mikä itseasiassa oli ollut mielessä itselläkin jo hetken.

Sen myötä oli pakko kokeilla myös itse tuommoista, ja vielä kun tuulihatut on tuottanut hieman päänvaivaa..Tämä oli nyt kolmas kerta kun kokeilin ja onnistui!

Tästä tuli niin hyvää ! Pohja tosiaan tuulihattua, päällä mustikkacurdia ja tuoreita mustikoita ja vadelmia. Tämän päälle vatkattu vaniljainen kerma, pieni osa maustettu mustikkacurdilla. Kruunuksi vielä tuoreita marjoja.

image.jpg

Tuulihattupohja

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
½ tl leivinjauhetta

- Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna  vesi-voiseoksen kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi

- Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina

- Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Jatka vatkaamista hetken aikaa

- Vuoraa leivinpaperilla 26 cm irtopohjavuoka

- Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota vuokaan spiraalin mallisesti. Jätä väleihin tilaa, koska taikina paisuu kaksinkertaiseksi

- Pursota lopusta taikinasta pieniä tuulihattuja

image.jpg       image.jpg

- Paista  200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut/ tuulihattu lässähtävät helposti

- Anna jäähtyä

- Levitä tuulihattukakun päälle varovasti mustikkacurdia vajaa dl. Ripottele päälle vielä tuoreita mustikoita ja vadelmia

Mustikkacurd

2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

-Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella

- Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa

- Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä

(* Tällä tulee n. 2-3 dl valmista curdia )

 

Valmista vaniljainen vaahto

3   dl   kermaa

2½ dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2/3 prk  mascarponea

2    rkl   velvet vanilja tomusokeria / tomusokeria

Päälle

Tuoreita marjoja ja kiillesokerista keitetty kiille

 

- Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi

- Vaahdota mascarpone  ja tomusokeri keskenään . Lisää vanilja-kerma ja sekoita tasaiseksi

- Ota hieman vaahtoa syrjään ja sekoita joukkoon ½ dl mustikkacurdia. Laita pursotuspussiin

- Levitä pohjan päälle puolet vaahdosta, pursota spiraalimaisesti / sinne tänne mustikkacurd vaahto. Lisää loput vaniljavaahdosta

- Lisää tuoreet marjat ja keitä päälle kiillesokerista kiille paketin ohjeen mukaan

- Anna jähmettyä hetki jääkaapissa

image.jpg

image.jpg

Nautinnollista herkkuhetkeä !

image.jpg