Tämän ohjeen löysin Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Italialaista piirakkaa oli kokeiltava viime sunnuntaisille synttärikahveille. Ja oli erilainen ja herkullinen piiras! Suosittelen :)

IMG_3668-normal.jpg

Piirakkataikina 25 cm vuokaan

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl grahamjauhoja

125 g jääkaappikylmää margariinia tai voita
3 rkl tomaattipyrettä

Sekoita jauhot kulhossa ja laita kylmä paloiteltu margariini joukkoon. Nypi ne keskenään murumaiseksi massaksi.
Lisää tomaattipyre ja sekoita kaikki nopeasti keskenään.
Laita taikina kelmussa 10 minuutiksi pakastimeen.
Painele taikina piirakkavuokaan ja pistele haarukalla.
Esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.

Täytteeseen tarvitaan;

4 isoa tomaattia
2 pieneksi silputtua punasipulia
2 viipaloitua valkosipulia
1 suikaloitu paprika
1 suikaloitu chilipaprika tai 2 tl chilijauhetta
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl tomaattipyrettä
2 tl fariinisokeria
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
Kourallinen tuoretta basilikaa

Pinnalle tarvitaan;
n. 200g mozzarellaa viipaloituna
2 viipaloitua tomaattia

Kiehuta vesi ja leikkaa ristiviilto tomaattien kantoon. Laita tomaatit kiehumaan muutamaksi minuutiksi, kunnes näet kuoren irtoavan. Sen jälkeen siirrä ne kylmään veteen. Tomaattien  jäähdyttyä, kuori ja paloittele ne.
Kuullota silputut sipulit öljyssä muutaman minuutin. Lisää tomaatti, paprika, chili sekä tomaattipyre.
Mausta seos ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut kasaan. Tarkista maku.
Täyte esipaistettu piiras seoksella ja laita pinnalle viipaleina mozzarella sekä tomaattit.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla.