Esikoisen synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna. Mm. näitä pikkupiirasia tein suolaisiin herkkuihin
Katkarapupiiraat 12 kpl
Taikina
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl Tummaa Siirappia
1 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 rkl kermaa
Täyte
3 dl kermaa
3 munaa
150 g fetaa
120 g katkarapuja pilkottuna
2 rkl tilliä hienonnettuna
- Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini, suola, tumma siirappi ja vehnä- tai spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen
- Nosta taikina jääkaappiin hetkeksi
- Painele taikina metallisen voideltuihin muffinipellin koloihin. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä hieman
- Sekoita kerma ja munat, mausta hieman suolalla.
- Laita jokaiseen jäähtyneeseen taikinakuoreen tasaisesti tillisilppua, katkaravunpalasia ja pilkottua fetaa. Kaada muna-kermaseos päälle. Kopsauta peltiä muutaman kerran varovasti pöytää vasten jotta ainekset tiivistyvät ja tasoittuvat
- Alenna uunin lämpö 150 asteeseen ja paista piiraita 15-20 min. kunnes ovat kypsiä
Laita tarjolle!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.