Meillä kahviteltiin isänpäivää jo viime viikonloppuna, koska tosiaan, isänpäivä tuli vietettyä Lontoossa. Tänään onkin paluu ihan illasta kotikamaralle täältä.
Kotiin ohjasti esikoiselle listan avulla miten muistaa kotona pappaa, tietenkin lahjojen kera.
Omalta isältäni tuli toive kinuski-kermakakusta, joka on enempikin omaan mieleen kuin massakakut.
Väliin tuli puolukkacurdista tehtyä moussea ja valkosuklaamoussea, gluteiinittomalla pohjalla. Itsetehty kinuski tietenkin päällä.
Puolukkacurdin ohjeen löydät täältä.
Sekoitin curdia 3 rkl:sta vatkattuun kermaan+ vaniljakastikkeeseen
Valkosuklaamoussen ohjeen löydät täältä
,
Kinuskikuorrute ( Kinuskikissalta )
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
- Riittää halkaisijaltaan max 24 cm kakkuun.Tämä kakku oli n. 20 cm. Esimerkiksi 28 cm kakkuun voi kinuskin tehdä 3 dl:n mukaan
- Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu
- Alenna lämpöä keskiteholle (esim. asteikolla 1-12 kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti
- Milloin kinuski on valmista? Suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen. Kaada vesi pois. Onko kinuski osittain liuennut veteen? Vai saako sen ehjänä nokareena nostettua lasin pohjalta?
- Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti. Auta tasoittumista tarvittaessa leveällä lastalla tai palettiveitsellä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.