Herkkuna illanistujaisiin.

450 g (7 dl) vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
2 tl sinappia
200 g Viola 2 % valkosipulituorejuustoa
1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
120 g kevytjuustoraastetta (esim. Arla Kadett 12 %)
2 dl rasvatonta maitoa + voiteluun



Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, pippuri ja suola. Lisää sinappi, tuorejuusto, ruohosipuli ja puolet juustoraasteesta. Tee taikinan keskelle kuoppa ja kaada maito siihen. Sekoita notkeaksi ja laita taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa hetki ja kauli sitten noin 2 cm paksuksi levyksi. Ota takinasta leipäsiä pyöreällä muotilla (halkaisija n. 5 cm). Laita ne pellille, voitele maidolla ja asettele vielä juustoa päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Nauti tuoreena!