Lehtikaali kuuluu ryhmään, en ole kokeillut/maistanut/ saatika tykkäänkö edes?

Tästä tuli herkkua! Ja sattumalta kun kaupassa oli kaalia halvalla, nappasin punaista mukaan

A94F26A2-FA07-401B-B20D-392AD21E8EBC.jpg

Pohja
150 g    voita
2 dl        vehnäjauhoja
1 dl       spelttijauhoja
2 rkl       kylmää vettä
3 rkl       emmental raastetta
 
-  Kuutio kylmä voi ja laita kulhoon. Lisää kulhoon jauhot ja suola. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja juustoraaste ja muotoile taikinasta pallo
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi
- Voitele 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka voilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille. Pistele taikina haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia
 
Täyte
80 g     lehtikaalia
150 g    pekonia
1            punasipuli
1 -3        valkosipulin kynsi
2 dl        vahvaa juustoa raastettuna (esim. emmental, gruyere)
3 dl        kermaa
3            munaa
   mustapippuria myllystä
               hieman chiliä,
miniluumutomaatteja
 
 

- Kuutioi pekoni, kuori ja kuutioi sipuli

- Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi

- Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Paista pekonikuutiot rapeiksi pannulla, lisää sipulikuutiot ja kuullota muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Siirrä kaikki ainekset pannusta piirakkapohjan päälle

- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla, sekoita hyvin

- Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan. Asettele päälle puoliksi leikattuja tomaatteja

- Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut tarpeeksi väriä

ABEDC821-BD0A-4E1A-9ADF-0D2C354D6251.jpg

Tämähän sopisi myös loistavasti Isänpäivälle herkuksi, vaiko?

Mukavaa marraskuuta ja Isänppäivää!