Pari päivää jo mielessäni pyörittelin mokkakakkua tälle päivälle kahveille. Muistin että kaapissa oli myös cashew pähkinöitä, jotka varmasti sopisivat tähän myös. Ja niinhän ne sopivatkin :)

1376432_773870966006335_6407110350294783

2 dl sokeria
2 munaa
0,75 dl ekstravahvaa kahvia
0,25 dl kuohukermaa
100g sulaa voita
2 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½  dl cashew pähkinöitä
 
- Paahda pähkinöitä hetki pannulla kunnes saavat hieman väriä pintaan. Jäähdytä ja pilko pieneksi
- Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka
- Keitä vahva kahvi. Lisää kahviin kerma, niin että nesteen kokonaismäärä on 1 dl
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää myöskin n. 1 dl pähkinärouhetta
- Lisää lopuksi kermakahvi-seos, ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- Paista 175 asteessa alatasolla 40-50 min.
 
Tee kuorrute kahvista, tomusokerista, kaakaojauheesta ja lisää halutessasi hieman vaniljasokeria