Pidättekö suussa ihanasti rouskuvasta ja makeasta piirakasta? Ja myöskin pekaanipähkinöistä? Sitten suosittelen tätä :)

11006376_840800285980069_721288929064102

Pekaanipähkinäpiirakka on Amerikkalainen klassikko. Tähän olisi tarvinnut aitoa tummaa maissisiirappia, mutta en mistään, edes Behnford'silta sitä löytänyt tähän hätään. Sen voi korvata myös vaalealla siirapilla.

Pohja

260 g  vehnäjauhoja

½   tl  suolaa

110 g  voita

- Mittaa jauhot kulhoon suolan ja huoneenlämpöisen voin kanssa. Nypi murumaiseksi kunnes ovat hyvin sekoittuneet

- Lisää 1 rkl vettä ja sakoita tasaiseksi, lisää sen jälkeentoinen lusikallinen vettä ja taas tasaiseksi

- Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

 

Täyte

200  g  sokeria

2,5  dl  tummaa maissisiirappia / itse käytin vaaleaa ja tummaasiirappia

½    tl  suolaa

3         kananmunaa

60   g  voita kuutioituna

½   tl  vanilja-aromia

100 g  pekaanipähkinöitä

- Kuumenna uuni 170 asteeseen

- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaseksi piirakkavuoan kokoiseksi ( 23 cm pyöreä tai 35x11 Kinuskikissan irtopohjavuoka ), nosta levy vuokaan ja leikkaa ylimenevä pois

- Mittaa sokeri, siirappi ja suola isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi. Nosta kattila levylta ja anna jäähtyä hiukan

- Vatkaa munia kulhossa sen verta vatkaimella, että ne sekoittuvat. Kaada hitaasti sekaan lämmin ( mutta ei kuuma) siirappi kokoajan vatkaten, jotta munat ei kokkaroidu

- Lisää voi ja vanilja-aromi, sekoita kunnes voi on sulanut ja levinnyt tasaisesti taikinaan

- Pilko osa pähkinöistä ja levitä ne pohjan päälle. Kaada päälle täyte. Asettele varovasti pähkinänpuolikkaita täytteen päälle piirakan reunan ympäri

- Paista 50-60 min tai kunnes se on tumma ja karamellinvärinen ja pinta hieman rapea