Pidättekö suussa ihanasti rouskuvasta ja makeasta piirakasta? Ja myöskin pekaanipähkinöistä? Sitten suosittelen tätä :)
Pekaanipähkinäpiirakka on Amerikkalainen klassikko. Tähän olisi tarvinnut aitoa tummaa maissisiirappia, mutta en mistään, edes Behnford'silta sitä löytänyt tähän hätään. Sen voi korvata myös vaalealla siirapilla.
Pohja
260 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
110 g voita
- Mittaa jauhot kulhoon suolan ja huoneenlämpöisen voin kanssa. Nypi murumaiseksi kunnes ovat hyvin sekoittuneet
- Lisää 1 rkl vettä ja sakoita tasaiseksi, lisää sen jälkeentoinen lusikallinen vettä ja taas tasaiseksi
- Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi
Täyte
200 g sokeria
2,5 dl tummaa maissisiirappia / itse käytin vaaleaa ja tummaasiirappia
½ tl suolaa
3 kananmunaa
60 g voita kuutioituna
½ tl vanilja-aromia
100 g pekaanipähkinöitä
- Kuumenna uuni 170 asteeseen
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaseksi piirakkavuoan kokoiseksi ( 23 cm pyöreä tai 35x11 Kinuskikissan irtopohjavuoka ), nosta levy vuokaan ja leikkaa ylimenevä pois
- Mittaa sokeri, siirappi ja suola isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi. Nosta kattila levylta ja anna jäähtyä hiukan
- Vatkaa munia kulhossa sen verta vatkaimella, että ne sekoittuvat. Kaada hitaasti sekaan lämmin ( mutta ei kuuma) siirappi kokoajan vatkaten, jotta munat ei kokkaroidu
- Lisää voi ja vanilja-aromi, sekoita kunnes voi on sulanut ja levinnyt tasaisesti taikinaan
- Pilko osa pähkinöistä ja levitä ne pohjan päälle. Kaada päälle täyte. Asettele varovasti pähkinänpuolikkaita täytteen päälle piirakan reunan ympäri
- Paista 50-60 min tai kunnes se on tumma ja karamellinvärinen ja pinta hieman rapea
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.