Koko Suomi leipoo alkoi viiko sitten, jossa ensimmäisessä jaksossa tehtiin pursotettuja pikkuleipiä. Pitihän niitä itsekkin kokeilla :)
Tämä ohje on suoraan Maikkarin sivulta ja samallalailla ohjeistettu kuin kisailijoille. Onnistuisitko sinä tällä ohjeella ;) ?
Valmistusaika 1 h 15 min
Ainekset:
voi 200 g
sokeri 100 g
kananmuna 1 kpl
vaniljasokeri 1 tl
vehnäjauho n. 270 g
kaneli-sokeriseosta
vadelmamarmeladia
taloussuklaa
Vaahdota voi, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi varovasti vehnäjauhot joukkoon.
Pursota massasta tähtityllalla kahdenlaisia pikkuleipiä;
1) ässän mallisia pikkuleipä
Ripottele näiden päälle kanelisokeriseosta ennen paistoa
2) noin 7 cm pituisia suoria pikkuleipiä
Paiston jälkeen yhdistetään kaksi pikkuleipää, joiden väliin tulee vadelmamarmeladia.
Voit halutessasi koristella suklaalla paiston jälkeen.
Paista pikkuleipiä 200 asteessa tarvittava aika.
Tee pikkuleivistä kaunis asetelma tarjoiluastialle. Kaikkia pikkuleipä ei tarvitse laittaa tarjoille.
Tänään tulee sitten toinen jakso. Jännää! Itse meinaan parkkeerata taas sohvalle sitä katsomaan :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.