Vuokaleipää aamu- tai iltapalaksi. Tähän on hyvä käyttää pakettien pohjia siemenistä pähkinöihin
5 dl nestettä ( laitoin 2 dl maustamat. jog + 3 dl maitoa )
1 ps kuivahiiva
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria, hunajaa tai siirappia
½ dl rypsiöljyä
1 dl vehnäleseitä
1 dl hampunsiemeniä + seesaminsiemeniä
1 dl tattarihiutaleita
1 dl pekaanipähkinää pilkottuna
2 dl hiivaleipäjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle mustia seesaminsiemeniä tms.
- Lisää nesteeseen leseet, siemenet ja hiutaleet sekä muut kuin vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi
- Vaivaa vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Vaivaa käsin noin kymmenen minuuttia tai koneella viisi minuuttia. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi
- Voitele 1 ½–2 litran leipävuoka. Siirrä taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele vedellä leivän pinta ja ripottele siemeniä pinnalle
- Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.