Nyt on sitten lomat lomailtu ja palattu takaisin arkiseen aherrukseen! Töihin vein lomaltapaluun johdosta raparperitoscapiirakkaa, jonka ohjeen löysin Pirkan ruokalehdestä.
30-60 min. Pellillinen
Pohjataikina
150 g margariinia
5 kananmunaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
n. 1 1/2 l raparperinpaloja
Tosca
200 g margariinia
2 dl sokeria
200 g mantelilastuja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
- Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään jauhot ja vanilliinisokeri. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle raparperinpalat. ( Jos käytät pakastettuja, sulata ja valuta ensin hyvin.) Paista piirakkaa 200 asteessa alimmalla tasolla 20 min.
- Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa margariini, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle ja paista edelleen n. 10 min. toiseksi ylimmällä tasolla. Anna piirakan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.