Nämä paksut suklaakeksit vievät kielen mennessään. Ei jää yhteen, myöskään minulla joka ei tykkää suklaasta XD

BFD508F4-BCF4-42FB-8B63-24407C273A7D.jpg

Suklaahippu-kuppikeksit (20-24 kpl)
 
170 g voita
150 g (n. 2 dl) fariinisokeria
50 g (reilu ½ dl) sokeria 
1 kananmuna
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
125 g valkosuklaata
125 g tummaa suklaata/ osa maitosuklaata  (45% kaakaota)
 
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaat karkeasti veitsellä
 
- Voitele ison muffinssipellin kolot huolellisesti tai laita muffinssivuoat koloihin
 
- Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa. Laita sivuun
 
- Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja hieno sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.  Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kananmuna, ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja suklaarouheet sekaan, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi lastalla
 
- Anna taikinan olla jääkaapissa vähintään puoli tuntia
 
- Lämmitä uuni 175 asteeseen
 
- Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja, ja laita muffinssipellin koloihin. Älä litistä
 
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 7-11 minuuttia, riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet aavistuksen väriä, mutta ne ovat vielä pehmeitä. Älä paista liikaa
 
- Anna jäähtyä pellillä hetki, ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput kekseistä
 
Mukavia herkkuhetkiä !