Taas on yhdet vaatekutsut takana. Ystäville on aina hyvä kokeilla uusia juttuja, tällä kertaa mm. nokkoslettuja täytettyinä jauheliha-vuohenjuustolla. Suosittelen kokeilemaan!

14079480_1143291292397632_54113054139619

 

Nokkosletut

1 l maitoa tai vettä
3 munaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl nokkosen nuoria lehtiä tai 0,5 dl kuivattua nokkosta
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai spelttiä
2 tl leivinjauhetta
 

 

- Sekoita munat maitoon tai veteen, mausta liemi suolalla ja sokerilla sekä huuhdotuilla ja silputuilla, nuorilla nokkosenlehdillä. Kuivatut nokkosenlehdet voi lisätä taikinaan sellaisenaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja anna taikinan turvota puolisen tuntia viileässä

- Paista letut (1 pieni soppakauhallinen taikinaa lettua kohden) öljytilkan kanssa

 

Voit täyttää letut mielitäytteilläsi. Itse käytin täytteeseen jauhelihaa, punasipulia, paprikaa, vuohenjuustoa, hieman tuorejuustoa. Maustoin suolalla, valkosipulijauheella, viispippurilla, basilicalla, chilijauheella

- Laita täytettä lettuun ja rullaa lettu. Laita letut leivinpaperille pellille, sauma alaspäin. Ripottele hiemanjuustoraastetta pääle ja paista 150 asteessa hetki