Italialaiseen tyyliin maukas ja hienostuneen makuinen ruusulta maistuva vadelmakakku. Rennosti naked, ja tämän hetken "kuumimpaa" kakkumuotia ;)

Ohjeen löysin Gloria & viini lehdestä, en muista kuinka vanha lehti. Mutta tässä halukkaille kokeiltavaksi. Itse teen tätä kyllä toistekkin!

14088579_1141091125950982_16259011690506

Ainekset

250 g voita
dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl ruusuvettä (esim. Steenbergs)
 
 

Täyte

250 g tuoreita vadelmia

4 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

3 rkl ruusuvesisiirappia (Ohje alla )

Lisäksi

250 g tuoreita marjoja täytteeksi ja koristeluun

 

Kostutus

½ dl ruusuvesisiirappia ( ohje alla )

 

- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (Ø 20–22 cm)

- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti ja ruusuvesi

- Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia

- Valmista ruusuvesisiirappi kakkujen paistuessa

- Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa 10 minuuttia

- Kumoa lämpimät kakut työpöydälle. Pistele kakkupohjiin reikiä puisella varrastikulla. Valele pohjat ruusuvesisiirapilla. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista

- Valmista täyte. Puserra vadelmat siivilän läpi. Siirrä hetkeksi sivuun odottamaan. Vaahdota kerma kulhossa ja mausta se vaniljasokerilla. Vaahdota mascarpone ja ruusuvesisiirappi toisessa kulhossa. Lisää vadelmasose mascarponevaahtoon. Yhdistä vaahdot ja sekoita sileäksi

- Kokoa kakku. Nosta toinen kakkupohja tarjoiluastiaan. Ota puolet täytteestä ja levitä se kakkupohjalle. Asettele puolet marjoista vaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja paina kevyesti. Lusikoi loppu vaahto kakun pinnalle. Jos tarjoat kakun samana päivänä, koristele se lopuilla marjoilla

- Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä, koristele se marjoilla vasta ennen tarjoilua

- Valuta loppu ruusuvesisiirappi kakun päälle juuri ennen tarjoamista tai laita se tarjolle pienessä kannussa

 

 

 

image.jpg

 

Ruusuvesisiirappi

Tulee n. 2 dl

2 dl sokeria

1 dl vettä

2–3 tl tai maun mukaan ruusuvettä (esim. Steenbergs)

 

- Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna liemen pulpahtaa muutaman kerran, niin että sokeri on varmasti sulanut, ja sammuta liesi

- Sekoita ruusuvesi sokeriliemeen. Anna jäähtyä

 

image.jpg