Kuivatin uunissa hedelmiä, joita voi käyttää koristeena, potpurina antamaan tuoksua tai koristeena leivonnaisissa. Tässä olen kuivattanut omenaa, mandariiniä, appelsiiniä, limeä ja verigreippiä         

 

8736D854-F38C-44DC-AF6A-254EB607976A.jpg

- Viipaloi appelsiini terävällä veitsellä noin kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi

- Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi viipaleille hieman tomusokeria. Sokeri saa viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina

- Kuivata viipaleita uunissa kiertoilmatoiminnolla 75 asteessa tai tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 2–4 tuntia. Jätä uunin luukun väliin lusikka niin, että appelsiineista haihtuva neste pääsee pois raosta

- Saman ohjeen mukaisesti voit kuivata myös sitruuna- ja limettiviipaleita.

01A74390-7882-4B7C-AD51-7A8D89F6F823.jpg

KUIVATUT OMENAT

- Poista siemenkodat omenaporalla ja  leikkaa omenat viipaleiksi. Voit myös leikata siivuiksi ilman keskustan poistoa

- kasta etikkaveteen (1 dl vettä + 1 tl omenaviinietikkaa + ripaus suolaa), tai puristetun luomusitruunamehun ja merisuolan sekoitukseen, ja levitä leivinpaperilla päällystetylle  uunipellille

- Kuivata 50℃ uunissa, kunnes omenalastujen rakenne on sopivan rapea

170D21E3-6B64-4F2E-816E-318BEFF27D93.jpg

 

Ihanaa ensimmäistä adventtia!

0EE05466-A7BB-46A9-A01F-855FB01E6620.jpg

Naisen voimakalenterin luukku 3

EFD0CEEC-352D-4E5C-855B-9D0F0F0C0DE8.jpg