Kuivatin uunissa hedelmiä, joita voi käyttää koristeena, potpurina antamaan tuoksua tai koristeena leivonnaisissa. Tässä olen kuivattanut omenaa, mandariiniä, appelsiiniä, limeä ja verigreippiä
- Viipaloi appelsiini terävällä veitsellä noin kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi
- Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi viipaleille hieman tomusokeria. Sokeri saa viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina
- Kuivata viipaleita uunissa kiertoilmatoiminnolla 75 asteessa tai tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 2–4 tuntia. Jätä uunin luukun väliin lusikka niin, että appelsiineista haihtuva neste pääsee pois raosta
- Saman ohjeen mukaisesti voit kuivata myös sitruuna- ja limettiviipaleita.
KUIVATUT OMENAT
- Poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa omenat viipaleiksi. Voit myös leikata siivuiksi ilman keskustan poistoa
- kasta etikkaveteen (1 dl vettä + 1 tl omenaviinietikkaa + ripaus suolaa), tai puristetun luomusitruunamehun ja merisuolan sekoitukseen, ja levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
- Kuivata 50℃ uunissa, kunnes omenalastujen rakenne on sopivan rapea
Ihanaa ensimmäistä adventtia!
Naisen voimakalenterin luukku 3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.