Tekisikö mieli joskus aina välillä ruisleipää, mutta et jaksa alkaa juurta vääntää? Oletko kokellut Myllynparhaan ruisjauheseosta? Siitä saa hyvät ruisleipäset. Meillä pienempi söisi vain " Mamman heepää" :)
Ruisleipäset ( 24 kpl)
9 dl vettä
25 g hiivaa / 1/2 pss kuivahiivaa
16 1/2 dl Myllärin ruisleipäainesta
- Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhoaines ja vaivaa pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla
- Anna kohota lämpimässä paikassa 60-80 min
- Kauli taikina 3cm paksuiseksi kunnolla jauhotetulla alustalla. Jauhoita myös taikinan pinta. Ota taikinasta muoteilla paloja tai leikkaa tasaisiksi paloiksi. Siirrä leivinpaperin päälle pellille ja pistele haarukalla. Anna kohota vielä n. 40min.
- Paista 250 asteessa n. 25min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.